Je kunt er niet op rekenen dat poker een constante bron van inkomsten is. Je moet niet verwachten dat je altijd enige vorm van winst maakt. Poker draait, net als alle andere vormen van gamen, in de eerste plaats om plezier hebben. De spanning van het onbekende, je verstand tegen anderen opnemen en (hopelijk) een paar centen op zak hebben zijn allemaal redenen om te spelen.

Dat gezegd hebbende, als je een levenslange verliezende reeks hebt, is er iets mis. Hoewel niet iedereen het potentieel heeft om de World Series of Poker te winnen, is er altijd wel iets dat je kunt doen om je spel te verbeteren. Bovendien, als je echt stinkt in poker, ben jij de enige die jezelf kan helpen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoef je geen rulebook ter grootte van een telefoonboek uit je hoofd te leren om je pokervaardigheden te verbeteren. In werkelijkheid is het gewoon een kwestie van het herkennen van een paar eenvoudige maar echt krachtige ideeën van de pro’s.

Hier zijn vijf essentiële aanbevelingen om vanaf nu een betere pokerspeler te worden voor de terminaal slechte pokerspeler die de zaken in de goede richting wil duwen:

Speel vaker poker.

De belangrijkste regel om een ​​betere pokerspeler te worden, is door vaker poker te spelen. Je kunt alle handleidingen en tutorials lezen die je wilt, maar er gaat niets boven praktische ervaring. Of je nu thuis pokerspellen organiseert of online speelt, je moet ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk poker speelt. Niet zo erg dat het een gedoe wordt, maar vaak genoeg om je pokervaardigheden te verbeteren.

Voor de goede orde, gratis online spelen is niet hetzelfde als persoonlijk voor geld spelen. Het is een totaal andere ervaring. Voor welke soorten inzetten speel je meestal aan de pokertafel? Dit zijn de inzetten waarvoor je online moet spelen. Immers, hoe kun je realistische beslissingen verwachten als er niets op het spel staat?

Stop met het verwachten van spectaculaire handen.

Het is verleidelijk om voor iets praktisch onverslaanbaars te blijven staan, als je eenmaal de volledige reeks handen onder de knie hebt, kun je bij poker terechtkomen. Als het gebeurt, is dat geweldig; je zult vrijwel zeker winnen. Helaas komt het niet vaak voor. Misschien heb je de kans gemist om je huis schoon te maken terwijl je wacht op het soort hand dat eens in de 50 jaar op je pad komt.

Wat cruciaal is om te onthouden, is dat hoe slecht je hand ook is, deze vrijwel zeker beter is dan die van je tegenstanders. Omdat de kans op een geweldige hand klein is, hoeft u niet altijd op iets te wachten, behalve om te winnen. Overweeg om je agressie een beetje op te voeren en er een gewoonte van te maken om regelmatiger te spelen, niet alleen als je denkt dat je niet kunt verliezen.

Vergeet de tactiek.

Voorlopig is bankrollbeheer de enige methode die u moet overwegen – dat, evenals uw bereidheid om risico’s te nemen. De pokerstrategie kan voorlopig worden uitgesteld, wat de verwarring alleen maar zal vergroten. Als je eenmaal de grondbeginselen van poker hebt begrepen, hoef je alleen nog maar de gewoonte te ontwikkelen om op het juiste moment een goed oordeel te vellen.

Poker is een spel van pure logica en wiskunde, hoe je het ook bekijkt – het spelen van kansen, geen bijgeloof of voorspellingen met het zesde zintuig. Er zijn geen vaste regels die aangeven: “Als deze speler X doet, dan moet ik Y doen”, of iets dergelijks. U moet op dat moment uw gezond verstand gebruiken om te bepalen of het de moeite waard is om door te gaan. Laat logica, gezond verstand en intuïtie uw beslissingen leiden, in plaats van de technieken te volgen waar anderen bij zweren (en die waarschijnlijk zullen falen).

Neem wedstrijden serieuzer.

Online pokertoernooien zijn een uitstekende manier om pokerspelers te leren gedisciplineerd te zijn. Als je je inschrijft, krijg je een vaste stapel fiches om te doen wat je maar wilt. De meeste onervaren spelers gaan all-in en blazen hun bankroll binnen enkele minuten op of bewaken hun chips als goud en komen nooit echt in het spel.

Online pokertoernooien hebben de neiging om extreem agressief en competitief te worden, daarom is het zo belangrijk om kalm, kalm en verstandig te blijven. Het beste van alles is dat online pokertoernooien u kunnen helpen uw bankroll tot het uiterste te rekken, aangezien een kleine buy-in kan leiden tot uren spannende pokeractiviteit.

Krijg je emoties onder controle.

Last but not least, er is een reden waarom sommige van ‘s werelds meest succesvolle pokerspelers zich vervelen aan de tafel. Het is omdat ze weten hoe ze hun emoties onder controle moeten houden en beslissingen kunnen nemen op basis van redenering in plaats van emotie. Poker is nooit het beste spel voor iedereen geweest en zal het ook nooit worden. Als je het type persoon bent dat driftbuien krijgt en bij het vallen van een hoed van streek raakt, zul je het niet leuk vinden aan tafel. Het wordt steeds moeilijker om verstandige beslissingen te nemen omdat je emoties je in de greep houden.

Daarom moet je goed nadenken over hoe je emoties je spel beïnvloeden, als dat al mogelijk is. Kun je een grijns op je gezicht houden, zelfs als je al vroeg een grote tegenslag krijgt? Kom je in de verleiding om te proberen je verliezen goed te maken als je aan het verliezen bent? Sta je ooit toe dat je irritatie en woede je oordeel vertroebelen? Als je een van deze vragen met ja hebt beantwoord, moet je serieus overwegen om je emoties onder controle te houden. Het maken van de juiste selecties op het juiste moment wordt een stuk makkelijker als je dat doet.