Op onze site vindt u de meest populaire pokerspellen ter wereld, waaronder Texas Hold’em, Omaha en nog veel meer. Gedetailleerde regels voor elk type spel vind je op onze pagina Pokerspellen.

Hoe win je?

Doorgaans is de winnaar van elke pokerhand de speler met de hoogste hand wanneer alle kaarten aan het einde van de hand worden getoond – ook wel de ‘Showdown’ genoemd – of de speler die de meest recente trekking heeft gedaan en dus wint zonder te hoeven een confrontatie bereiken.

Weet je niet zeker of spoelen direct zal winnen? Weet je niet meer hoe je een full house moet maken? In onderstaande tabel vind je alle informatie die je nodig hebt over handplaatsingen (klik hier voor meer informatie). De sterkste handen bevinden zich in de bovenste rij en lopen van links naar rechts, en de zwakst mogelijke hand is gewoon een hoge kaart.

Starten

Pokerspellen hebben meestal een verplichte inzet, zoals de big blind en small blind in Hold’em en Omaha. Deze geforceerde inzetten bevatten een startpunt in elke pokerhand, wat de eerste stimulans is die spelers de hand moeten winnen. De actie die wordt veroorzaakt door volgende inzetrondes vergroot de grootte van de pot.

Kaartdistributie en weddenschappen

Zodra alle originele kaarten zijn gedeeld, worden spelers meestal gevraagd om om de beurt met de klok mee over de tafel te bewegen.
Elke speler kan gewoonlijk een van de volgende acties uitvoeren wanneer het zijn beurt is om te handelen:
• Check – Checken betekent de mogelijkheid om een ​​weddenschap te openen. Spelers kunnen alleen checken als er tijdens de huidige ronde niet wordt ingezet, en de check zal de functie met de klok mee overdragen aan de volgende persoon in de hand. Als alle actieve spelers checken, blijven de spelers in de hand en wordt de ronde als voltooid beschouwd.
• Inzet – Spelers mogen een weddenschap plaatsen als geen andere speler een weddenschap heeft geplaatst tijdens de huidige ronde. Zodra een inzet is gedaan, moeten de andere spelers “betalen” door het bedrag van de inzet te matchen om in de hand te blijven.
• Fold – Spelers die hun verkeerde kaarten folden en niet kunnen winnen of reageren tijdens de huidige hand.
• Call – Spelers kunnen callen als andere spelers hebben ingezet tijdens de huidige ronde; dit vereist dat de spelende speler overeenkomt met de hoogste inzet.
• Raise – Spelers kunnen verhogen als andere spelers hebben ingezet tijdens de huidige ronde; Dit vereist dat de speler die verhoogt de hoogste inzet heeft en vervolgens de hoogste inzet maakt. Alle volgende spelers moeten een “re-raise” aanvragen om in de hand te blijven.
• Verschillende pokervarianten hebben verschillende inzetrondes. Texas Hold’em en Omaha zijn de twee populairste pokerspellen ter wereld, met vergelijkbare inzetstructuren, en hebben vier inzetrondes die bekend staan ​​als pre-flop, flop, turn en river.
De pre-flop inzetronde begint zodra alle spelers hun gesloten kaarten hebben ontvangen voordat de gemeenschappelijke kaarten worden gedeeld; inzetten op de flop vindt plaats wanneer de eerste drie gemeenschappelijke kaarten worden gedeeld; op zijn beurt na de vierde gemeenschappelijke kaart; en op de river na de vijfde en laatste gemeenschappelijke kaart.

In elke inzetronde gaat het inzetten door totdat elke speler de gedane inzetten heeft geëvenaard of deze heeft laten vallen (als er geen inzetten zijn geplaatst, is de ronde voltooid nadat elke speler heeft gecheckt). Wanneer de inzetronde is voltooid, begint de volgende splits-/inzetronde of is de hand voltooid.

Hier is een voorbeeld van een Texas Hold’em-hand met alle kaarten gedeeld. Zoals je kunt zien, kunnen spelers elk van hun twee gesloten kaarten gebruiken met vijf gemeenschappelijke kaarten om de best mogelijke hand van vijf kaarten te krijgen – in welk geval je zowel je gesloten kaarten als de drie gesplitste gemeenschappen kunt gebruiken om de kaarten recht te maken.

Krachtmeting

Zodra de laatste inzet of verhoging is betaald tijdens de laatste inzetronde, zal er een Showdown plaatsvinden; de overgebleven actieve spelers moeten hun hand laten zien of aankondigen, en de spelers met de beste ranking(s) winnen de pot.

Spelers laten hun handen vaak op volgorde zien, en niet allemaal tegelijk. Meerdere spelers kunnen een enkele pot splitsen, de pot wordt anders verdeeld volgens de spelregels en hoe de hand van elke speler hun tegenstanders rangschikt.

Weddenschapskruis

Inzetlimieten verwijzen naar het bedrag dat spelers kunnen openen en verhogen. Meestal zijn pokerspellen van de volgende typen; geen limiet, potlimiet of vaste limiet.
Geen limiet – In pokerspellen waar er geen beperkte inzet is, kan elke speler zoveel mogelijk inzetten of elk bedrag verhogen tot zijn volledige stapel (inclusief het totale aantal fiches dat hij heeft) in elke inzetronde. hun beurt om te handelen.
Pot Limit – In pokerspellen waar er een pot limit-inzet is, kan elke speler een willekeurig bedrag inzetten of verhogen, inclusief de grootte van de hele pot op dat moment.