Om verschillende redenen kunnen online pokertoernooien bijzonder intrigerend zijn. Toernooien zijn een uitstekende methode voor beginners om te leren spelen zonder al te veel geld op het spel te zetten. Aan de andere kant kunnen experts die online pokertoernooien begrijpen, grote sommen geld winnen.

Degenen die nieuw zijn bij pokertoernooien moeten zich ervan bewust zijn dat ze niet hetzelfde zijn als normaal spelen. Als u wilt slagen, moet u daarom een ​​andere strategie volgen. Hoewel dezelfde regels van toepassing zijn, zijn er een paar duidelijke kenmerken van online pokertoernooien op het gebied van strategie.

Het is niet zo dat je je tegenstanders van aangezicht tot aangezicht kunt zien, zoals het geval is bij internetpoker in het algemeen. Als gevolg hiervan is er geen manier om persoonlijke signalen of lichaamstaal op te pikken. In de beste tijden zijn dit niet het soort dingen waar beginners veel baat bij hebben.

De volgende zes voorbeelden zijn echter waarschijnlijk de belangrijkste in termen van de soorten aanbevelingen en instructies die iedereen die nieuw is in online pokertoernooien zou moeten lezen:

1. Zorg voor een gezonde stapel

Eerst en vooral, en misschien wel het duidelijkst, moet je te allen tijde de gezondheid van je stapel behouden. Het is belangrijk op te merken dat naarmate het toernooi vordert, de waarde van je chips enorm zal variëren. Je hebt in het begin veel chips en de blinds zijn laag, dus technisch gezien ben je behoorlijk rijk. Naarmate de tijd verstrijkt, lijkt alles tegengesteld te bewegen. Als gevolg hiervan, in plaats van je alleen te concentreren op het vernietigen van je tegenstanders en het domineren van de concurrentie, is het beter om proactief te zijn met je stack. Houd een gezonde stapel tijdens het spel en je zou in je eentje heel ver moeten kunnen komen.

2. Pokertoernooien zijn vergelijkbaar met vakanties.

Wat bedoel je daarmee? Want als je op vakantie aankomt met al je zakgeld paraat, kun en wil je het aan van alles en nog wat uitgeven. Naarmate de tijd verstrijkt, zult u echter merken dat u veel strategischer en voorzichtiger moet zijn met uw uitgaven. Hetzelfde kan gezegd worden voor pokertoernooien. Je merkt dat je al vroeg in het spel veel extra geld/chips hebt, met de vrijheid om zoveel potentieel risicovolle weddenschappen te plaatsen als je wilt. De reden hiervoor is dat je een stevig genoeg vangnet hebt voor het geval je faalt. Desalniettemin is dit het type strategie dat er vrijwel zeker toe zal leiden dat u uw budget opblaast en u geen opties meer heeft naarmate het toernooi vordert.

3. De deugd van geduld

Het begin van elk toernooi is wanneer je de neiging voelt om betrokken te raken bij grote gevechten en het risico loopt een groot deel van je stack te verliezen. Het is mogelijk dat om te slagen, je volledig tegen je instinct moet ingaan. Het beste advies is echter om de zaken aanvankelijk strak te houden en geleidelijk losser te maken naarmate u vordert. Het simpele feit is dat overhaasten helemaal niet nodig is en er alleen maar toe leidt dat beginners hun tijd ver vooruit zijn. Laat de dingen in het begin natuurlijk verlopen voordat je daarna doorgaat naar meer geavanceerde en gedurfde methoden.

4. Laat het niet op de bel blazen

Als je de term niet kent, is een ‘bubbel’ een punt in een toernooi waar je plotseling merkt dat je nog maar een paar spelers verwijderd bent van het winnen van een prijs. Je speelt urenlang, maakt elke foutloze zet onderweg, om alles op het laatste moment te verliezen met een extreem riskante inzet. Dit is zonder twijfel het meest opwindende en plezierige aspect van elk pokerevenement. Vanwege het verhoogde gevoel is het echter ook de periode waarin u waarschijnlijk de slechtst mogelijke beslissingen neemt. De sleutel tot succes is de zeepbel herkennen en begrijpen voor wat hij is, in plaats van verstrikt te raken in het moment.

5. Wees niet bang om snel te handelen

De waarde van elke kwaliteitshand groeit snel naarmate het toernooi vordert en mensen afhaken. Anders gezegd: hoe minder tegenstanders je hebt, hoe kleiner de kans dat je hand wordt verslagen. In ieder geval op het gebied van statistiek. Als gevolg hiervan is het niet in je belang om verwoestend conservatief en zuinig te spelen in de laatste fasen van het spel. Bovendien, als u erop staat te wachten tot twee dozijn handen klaar zijn voordat u aan de actie deelneemt, zult u ongetwijfeld een aanzienlijk bedrag op de blinds hebben verloren. Natuurlijk is een zekere mate van voorzichtigheid vereist; meegesleept worden zal je groei alleen maar verstikken.

6. Vermijd Bum-deals

Ten slotte, tegen het einde van een pokertoernooi, is het niet ongebruikelijk dat de laatste paar spelers aan de tafel de mogelijkheid onderzoeken om de prijzenpot te delen. In plaats van toe te staan dat het lot sommigen bevoordeelt en anderen negeert, is het idee dat iedereen een behoorlijk deel krijgt van wat er over is. Helaas kan het ook een brutale strategie zijn die door ervaren pokerspelers wordt gebruikt om te profiteren van nieuwelingen. Het is een systematische strategie: een ervaren speler stelt een deal voor waarbij minder ervaren spelers een korting krijgen aangeboden die niets te maken heeft met de sterkte van hun chipstack. Maar omdat ze liever iets winnen dan niets, accepteren ze het vaak. Het belangrijkste om te onthouden is dat als een ervaren pokerspeler vertrouwen had in zijn kansen om te winnen, waarom hij zou aanraden om het beloningsgeld te splitsen? Deze deals worden meestal pas aangeboden nadat een of meer spelers de kans dat ze hoogstwaarschijnlijk zullen verliezen al hebben geaccepteerd.